- "Hareket Noktası" is a required field.
- "Tur Tarihi" is a required field.
- "Kişi Sayısı" is a required field.
Datça Badem Çiçeği Festivali
- Brand: Doğa Turları
₺3.900,00₺4.750,00 (-18%)
In stock
Datça Badem Çiçeği Festivali: Doğanın Güzellikleriyle Dolu Bir Seyahat
Her yıl baharın müjdeleyicisi olan Datça Badem Çiçeği Festivali, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken muhteşem bir etkinliktir. Badem ağaçlarının çiçek açma dönemi, Datça’nın olağanüstü doğal manzaralarıyla birleşince eşsiz bir deneyim sunar. Festival, genellikle Şubat ve Mart aylarında yapılır ve yerel lezzetlerin tadına bakmayı, kültürel etkinlikleri ve doğa yürüyüşlerini içerir.
1.Gün: İstanbul – Marmaris
*22:00 İncirli Doğtaş mobilya önü
*22:30Mecidiyeköy meydan mado önü
*23:00Kadıköy Evlendirme dairesi önü
*23.10 Bostancı köprüsü altı
*23.20 Kartal Köprüsü Metro girişi otobüs durakları (E-5 Ankara İstikameti)
*23:50 Çayırova McDonald`s
Yukarıdaki noktalardan hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.
2.Gün Marmaris – Eski Datça – Can Yücel’in Evi ve Sokağı – Datça Badem Çiçeği Festival Alanı
Değerli misafirlerimizi karşıladıktan sonra Balıkesir – İzmir güzergâhını takiben sabah mola tesislerinde vereceğimiz mola esnasında kahvaltımızı yapıyoruz. (Ekstra) Kahvaltı sonrasında rehberimizin bilgilendirme amaçlı anlatımları eşliğinde Eski Datça’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Kızlan mevkiindeki Tarihi Yel Değirmenleri (Panoramik) gördükten sonra kültürel değerlerini yitirmemiş olan Hızırşah Köyüne hareket ediyoruz. Köyün girişinde bulunan Beylikler Döneminden kalmış olan Tarihi Camii ziyaret ettikten sonra eski okul binasında kurulan ipek dokuma atölyesini ziyaret ederek dokumalar hakkında bilgi alıyoruz. Köylü bayanlarımızın dokuduğu ve başka yerde bulamayacağınız ipek dokuma ve el işlerini alabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Ardından, adı Can YÜCEL ile özleşmiş Eski Datça’ya varıyoruz. Eski Datça’da Taş Binalar arasında yürürken Can YÜCEL’İN evini de görüyoruz. Köy kahvesinde kahve molamızın Molamızın ardından Badem Çiçeği Festivali’nin düzenlendiği Yeni Datça’ya gidiyoruz. Çeşitli etkinliklerle geçireceğimiz keyifli vakitin ardından otelimize yerleşmek için Marmaris’e hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Arzu eden misafirlerimizle beraber Marmaris Şehir Merkezine gideceğiz (Ekstra).
* Sabah Kahvaltısı: Ekstra Olarak Alınacaktır.
* Öğle Yemeği: Festival Alanında Ekstra Olarak Alınacaktır.
* Akşam Yemeği: otelde alınacakıtr tur ucretınedahıldır
* Konaklama: Muğla Merkez Otelleri veyaMarmaris Otelleri
* Rota: İstanbul – Datça – Datça Çevre Gezileri – Datça – Marmaris veya Muğla
3.Gün: Marmaris – Aşıklar Yolu – Akyaka Beldesi – Azmak Çayı – Gökova Körfezi – Sakar Geçidi – Gevenes Köyü – Belen Kahvesi – Bozüyük Köyü
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında,eski Türk filmlerin çekildiği mekânlardan biri olan devasa okaliptüs ağaçlarıyla çevrili eski Marmaris yolunda Aşıklar Yolunda fotoğraf molası vereceğiz. sırtını yemyeşil dağlara, eteklerini masmavi sulara yaymış sessiz, huzur dolu, Sakin Şehir unvanına sahip olan Akyaka’ya ulaşıyoruz. Yaptığı ev ile Uluslararası Ağa Han mimarlık ödülünü kazanan Nail Çakırhan Evi’ni ziyaret edeceğiz. Sonrasında ağaçlar ve sazlıklar arasından süzülerek Gökova Körfezi’ne akan doğal bir akvaryum gibi olan Kadın Azmağında hava şartları müsait olursa küçük bir motor turu yapacağız. (Ekstra) Koruma altına alınan bu bölge kahverengiyle, yeşilin ahenginin olağanüstü olduğu, yaz ortasında bile suyun sıcaklığı 8 dereceyi geçmemesi, şiirsel güzellikteki su altı bitki örtüsü, elinizle tutuverecekmiş hissine kapılacağınız balıkları, kaplumbağaları, üzerinde süzülen ördekleri sizleri kendisine hayran bırakacak. Sokaklar arasında kısa bir gezintinin ardından Gökova Körfezinin eşsiz manzarası eşliğinde Sakar Geçidini geçerek Ormancı Türküsünün çıkış noktası olan Gevenes Köyü (Çaybükü’nde) Belen Kahvesinde çay ve kahve molası vereceğiz. Çay molamızın bitiminde ise Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı köylerden biri olan Kültürel yapısını korumuş sakin, tipik bir Ege köyüdür. Taş evleri, ormanlık alanları, su kaynakları ve kültürel yapısı ile görülmeye değer köylerden biridir.Bozüyük yakın zamana kadar pek bilinmeyen bir köyken dizi ve filmlerin burada sıkça çekilmesi ile merak uyandırmıştır. Köyde Baba Ocağı, Dondurmam Gaymak, Düriye’nin Güğümleri, Ümmü’nün Türküsü, Dabbe, Sürgün İnek ve Güzel Köylü dizi ve filmleri çekilmiştir. Bu filmlerde köyde yaşayanlar da figüran ve oyuncu olarak bulunmuştur. Burada verdiğimiz serbest zaman ve yöresel köy ürünleri alışverisisonrası İzmir – Manisa – Balıkesir – Bursa üzerinden İstanbul’a doğru hareket ediyoruz. Gece geç saatler de siz sayın misafirlerimizi bir başka organizasyonunda buluşmak dileği ile aldığımız noktalara bırakıyoruz.
* Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
* Öğle Yemeği: Akyaka veya Mola tesisinde Ekstra Olarak Alınacaktır.
* Akşam Yemeği: Dönüş Güzergahında Mola Tesisinde Rehberimizin Belirleyeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.
* Rota: Marmaris – Akyaka – Bozüyük – İzmir – Manisa – Bursa – İstanbul
Tek kişi Konaklama ve çocuk ücretleri
Belirtilen ücretler 2 yada 3 kişilik odada kişi başı fiyattır. Tek kişi konaklayacak misafirlerimiz 1000 TL fark ödemekle yükümlüdür.0-5 yaş çocuklar koltuk talep etmediği takdirde ücretsizdir. Koltuk talep edilirse 2250 TL ücret ödenir.6-12 yaş grubu çocuklar 2 buyuk yanında indirimli olup 29900 TL dir.
Ücrete Dahil Olan Hizmetler
*Otellerde 1 Gece Konaklama
*Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı
*Lüks Araçlar ile Ulaşım (kişi sayısına göre araç detayları aşağıda yer almaktadır.)
*Profesyonel Rehberlik hizmetleri
*Milli Park Giriş Ücretleri
* Otobüs içi İkram(sadece su servisi olarak yapılır)
*1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler
*İlk gün yol güzergahında alınan kahvaltı
*Öğle yemekleri
*Akşam yemekleri
*Program dışı geziler,
*Tekne turu
*Kişisel harcamalar
Datça Badem Çiçeği Festivali
Datça bademinin özelliği niceliğinde değil, niteliğinde. Türkiye badem üretiminin %10′ unu karşılayan Datça’da tespit edilebilmiş 85 çeşit badem türü bulunuyor. Datça’da bademler susuz tarımla yetiştiriliyor. Tüm dünyada badem fiyatları bademin iriliğine ve lezzetine göre belirleniyor. Datça bademi tamamen sulu tarım ile üretilen en iri Amerikan bademinden bile yaklaşık 0- 40 oranında daha iri, ağır ve lezzetli.
Datça’daki badem ağaçları, Ocak – Şubat aylarında bembeyaz çiçeklerini açarak baharın gelişini müjdeliyor. Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu zamanlar Datça’nın en harika zamanları.
Badem Çiçeği Festivali, Datça’nın bu harika zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel lezzetlerini deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirirken yeni şeyler öğrenmek için müthiş bir fırsat. Datça merkezinde, Palamutbükü ve Hızırşah panayır alanlarındaki el emeği ürünler ve hediyelik eşya stantları, badem ürünleri ve yöresel yemek satışları, çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yaratıcı atölyeler,
Datça’ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla üç gün sürecek olan festival ziyaretçilere çok çeşitli etkinlikler sunuyor. Ayrıca, ziyaretçilerin tercihlerine göre katılabilecekleri turlar ve doğa yürüyüşleri ile yarımadanın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkânı sunuyor.
Festivalin öne çıkan etkinliklerinden bir diğeri ise badem çiçeği temalı “Fotoğraf Yarışması” Festival haftasında çekilecek badem çiçeği fotoğraflarıyla katılabilecek yarışma, festival heyecanını ve coşkusunu daha da artırıyor..
Beyazın ve pembenin tüm tonlarının bir araya geldiği festival, katılımcılarına görsel bir şölen sunuyor.
Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu Ocak-Şubat ayları Datça’nın görsel şöleninin başladığı zamanlardır. Badem Çiçeği Festivali, Datça’nın bu en güzel zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel tatlarını deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirmek için müthiş fırsat sunuyor..
Datça Badem Çiçeği Festivali: Doğanın Güzellikleriyle Dolu Bir Seyahat
Datça Badem Çiçeği Festivali Nedir?
Her yıl baharın müjdeleyicisi olan Datça Badem Çiçeği Festivali, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken muhteşem bir etkinliktir. Badem ağaçlarının çiçek açma dönemi, Datça’nın olağanüstü doğal manzaralarıyla birleşince eşsiz bir deneyim sunar. Festival, genellikle Şubat ve Mart aylarında yapılır ve yerel lezzetlerin tadına bakmayı, kültürel etkinlikleri ve doğa yürüyüşlerini içerir.
Festivalde Neler Yapılır?
Datça Badem Çiçeği Festivali, katılanlara birçok etkinlik sunar. Burada, doğanın tadını çıkarırken, yerel sanatçıların performanslarını izlemek ve el emeği ürünleri satın almak mümkündür. Ayrıca, badem ağaçlarının arasında düzenlenen yürüyüş turları, katılımcılara harika fotoğraf fırsatları sunarak bu özel anları ölümsüzleştirmenizi sağlar.
Datça’yı Keşfetmek İçin Turlar
Festival dönemi, Datça’yı keşfetmek için mükemmel bir zamandır. Özellikle düzenlenen turlar, bölgenin güzelliklerini daha yakından görme imkanı sunar. Tur rehberleri, yerel tarih ve kültürü tanıtırken, aynı zamanda doğa yürüyüşleri, bisiklet turları veya yat turu gibi çeşitli aktivitelere de katılabilirsiniz. Bu sayede, yalnızca badem çiçeklerini görmekle kalmayıp, Datça’nın diğer doğal güzelliklerini keşfetme fırsatına da sahip olursunuz.